Вярата на Равенството

Автор: Валентин Колев

(Валентин Колев е учил теология и прилага наученото в съвременното прогресивно общество.)

Векове наред, всяка вяра е била обект на свободна интерпретация, така разцепвайки се на различни течения, или давайки начало на друга вяра. Така свидетелстват и Авраамическите религии като Юдаизмът, Християнството, Исляма и Бахайството, подредени в хронологичен ред на появата си.

52-303x405

През 1984г. в Обединеното Кралство се ражда движението „Жени, Мъже и Бог“, в подкрепа на равенството между половете основаващо се на принципите и ученията на Исус Христос и Новият Завет. Независимо че повечето съвременни интерпретации на библията са били интерпретирани от мъже и патриархална гледна точка, (патер: баща от лат.ез.), Апостол Павел е написал: (Гал. 3:28) „Няма вече иудеин, ни елин; няма роб, ни свободник; няма мъжки пол, ни женски; защото всички вие едно сте в Христа Иисуса.“

За съжаление, съвременното общество все още не е осъзнало тези мъдри думи. Много малка част от гражданите се борят за равноправието на хората, повечето от тях са феминистки теолози, а останалите се водят и разделят от предразсъдъци като: „мъжка и женска работа“, българи и чужденци, хетеро и хомосексуални. В последния изреден случай почти винаги мнозинството говори за сексуални отношения, като че ли секс е равностойно на любов а чувствата равностойни на нещо материално?

402

Няма как да не обърнем внимание и на полемиките относно „третия пол“, „случайно“ политизирано понятие просъществувало в дневния ред на всички партии. Думата „Gender“ (джендър) от английски значи пол или род, с което се има предвид мъжки или женски а не фиктивен човек с “трети“ пол. Но нека от съпричастност да не забравяме и факта че в природата се раждат и хора с двата вида гениталии а биологичното явление се нарича естествен хермафродизъм.

кръстова гора 5

Нека да затворим очи и да помечтаем за един свят в който всички ще сме равни, в който никой няма да не изпитва омраза и завист а привидните различия да ни обединяват, защото всички сме равни пред Бога.

А той? Той обича всички ни.

А ние? Исус ни е учил да обичаме и да защитаваме онеправданите а не да съдим различните от нас, само Бог може да съди хората, а ние не сме него.

thumb_890x0_582281

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: