За цирковото представление в Международния Валутен Фонд

Парадното влизане на Кристалина (що за име, по дяволите?) Георгиева в МВФ, облечена в официална селска дреха от времето преди да ни цивилизоват с глобализацията, изобщо не ми е смешно.

Не мога да си представя по-трагично събитие, даже.

Финансовите институции не хвърлят циркови представления за забавление на простолюдието, ако нямат намерение да сервират същото това простолюдие за вечеря.

А на нас малко ни трябва да бъдем подмамени от захарно конче.
Имиджа на МВФ е доста на високо ниво.
В държавата, в която „запада“ се мрази във всички форми на социално либерални права като разделение на властта, БХК-та и тям подобни, Международния Валутен Фонд се ползва с много добро име.

В държавата, върху която са наложени най-тежките и дълги финансови наказания в ЕС, даже не се повдига въпроса за премахване на инструмента на упражняване на това финансово насилие. Говоря за валутния борд, разбира се. Блягодарение на валутния борд България не е финансово суверенна държава. (За сведение – този инструмент за финансово насилие е приложен само в България и в Аржентина и само в България сме „благодарни“. )

В заключение – този популистки фарс във формата на цирково изпълнение е знак за едно единствено нещо – нова вълна на шокова терапия, вероятно в невиждани размери досега. Остеритет, приватизация, дългове, черен пазар за жени, оръжия и наркотици.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: