Работи ли полицията?

Отговор: Не, полицията не работи, а служи на властта.
ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА РАБОТНИЦИ

Днес, за пореден път наблюдавах полицията да се опитва да „печели точки“ като се прави, че подкрепя работнически борби.
На стачка на медицинските сестри, полицаи се правят, че подкрепят работниците, като вдигат юмруци, натискат клаксони и въобще се правят на много „woke“ докато заемат позицията да отбраняват частна собственост и интересите на управлението. Подобна тактика се използва за смекчаване имиджа на насилническата институция, наречена полиция. Използва се в моментите, когато са нарежданията отгоре са: „Не бийте още.“ После като почнат да бият е по-трудно да се правят, че са на страната на стачкуващите/протестиращите.
Тази случка ми напомни, че е крайно време да напиша защо полицаите не са работници.

ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА РАБОТНИЦИ!
Това твърдение не е лесно за осмисляне. Не е интуитивно да се разбере защо полицаите не са работници и въобще какво значение има дали са работници или хрантутници.

Нали им се плаща за дейността? Следователно работят? Еми, не е баш така. Да обясня.

Аз, примерно, давам огромна част от оскъдното си време на тази земя да работя за надница, от която ми се отчислява като данък една голяма част за принос в хазната. С моят и твоят дял, властта на капитала си наема охранители да си пази частната собственост от мене, от тебе и от всички останали мързеливи, некадърни и неграмотни нехранимайковци.

И като казвам частна собственост, не си представяй твоето жилище със саксии на перваза, или велосипедът с везаната кошница, или златния пръстен с червени камъчета от баба ти. Частна собственост не е лична собственост. Частната собственост е капитал. Полицаите пазят частната собственост и тя е преоритет пред личната собственост. Затова те са готови да изхвърлят хора от домовете им, за да изпълняват заявките на капитала.

Когато на охранителите на частната собственост се плаща от общата хазна – това се нарича полиция, милиция, жандармерия, армия и прочее. Когато на охранителите на частната собственост се плаща от частна хазна – това се нарича мафия, мутри, дебели вратове и прочее. Полицаите минават през екстензивно обучение за манипулиране на населението и за унищожаване на емпатията. Частните охранители нямат толкова сериозна академия, затова те често наемат полицаи извън работно време. Демек, същите хора със същите цели, същите правомощия по различно време на денонощието. И може да е по различно време на денонощието и да се наричат различни неща, но им се плаща за същото нещо – да пазят капитала.

Те също пазят и работническата класа. Не само да не избяга, но и да не се противи. Пазят я да не си надигне главата, да продължава да събира тютюна, да продължава да шие обувките, да продължава да събира спринцовките пред казината, и да продължава да се снима гола докато я оправят актьори полицаи пред камера.


Затова когато работническата класа се надигне и работниците се възпротивят, полицията не се присъединява, защото нейната функция е да не разрешава на работническата класа да вдигне глава.
Затова тяхното заплащане не е точно заплата, а е по скоро техния дял от твоя труд.

От друга страна полицаите се организират в синдикати, но те реално не са работнически синдикати като синдиката на медицинските сестри. Медицинските сестри трябва да се организират, за да защитават интересите си, докато полицаите са собствена класа в обществото, която може да заплашва политици, да изисква преимущества от капитала и т.н. Тяхната сила е в биенето на хора и безнаказаното убиване на хора. Не им е нужен синдикат да ги защитава.

Оня ден слушах как за създаването на ново българо американско полицейско фратърнити в Чикаго, всички бизнеси им били дали без пари храна и там какво ли още не. Ами как няма да им дадат? Бизнесите много добре знаят какво трябва да правят за да не осъмнат със счупени витрини.

Още веднъж – ПОЛИЦАИТЕ НЕ СА РАБОТНИЦИ!

Полицаите са отделна класа в обществото – охранители на властта и капитала. Това са хора обучени да лъжат и манипулират, да се преструват и да бият без задръжки. Това им е част от задълженията и това не е „работа“.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

Нагоре ↑

%d блогъра харесват това: